Επικοινωνία
Τ. 211.2159.891
F. 211.0125.431
Ευξείνου Πόντου 147
Ν. Σμύρνη, 17123 Αθήνα

Συχνές ερωτήσεις


 

 

 

 

 

Αισθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά φοβάμαι να απευθυνθώ σε ειδικό...

 

    ...και δεν είστε οι μόνοι! Πολλοί άνθρωποι ενώ βιώνουν καθημερινά δυσκολίες στην προσωπική-επαγγελματική-κοινωνική τους ζωή, δεν παίρνουν εύκολα την απόφαση να ζητήσουν βοήθεια.

Σκεφτείτε αν θα συνέβαινε το ίδιο για κάποιο σωματικό πρόβλημα. Στις σωματικές ενοχλήσεις επισκεπτόμαστε τον εξειδικευμένο γιατρό, ζητάμε γνωμάτευση και αν χρειαστεί, λαμβάνουμε τη φαρμακευτική αγωγή που θα μας ανακουφίσει.

   Το ίδιο ισχύει και για τα συναισθηματικά και διαπροσωπικά μας προβλήματα.

Εάν βιώνετε επίμονη δυσφορία, δυσκολίες στις σχέσεις σας, εάν παρατηρείτε μείωση της καθημερινής σας λειτουργικότητας και δεν αισθάνεσθε να έχετε τον έλεγχο, δεν έχετε τίποτα να χάσετε με μια δοκιμή!

 

 

Πως θα ξέρω ότι έχω διαλέξει τον κατάλληλο για μένα επαγγελματία?

 

   Δύο είναι τα βασικά σημεία τα οποία αξίζει να προσέξετε στην επιλογή του ειδικού:

   Πρώτον, είναι σημαντικό ο ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής-ψυχίατρος να έχει την κατάλληλη πιστοποίηση, η οποία να σχετίζεται με το αίτημά σας.

Οι ψυχολόγοι επιδεικνύουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου η οποία συχνά συνοδεύεται με κάποιο μεταπτυχιακό τίτλο εξειδίκευσης ή/και πιστοποίηση ψυχοθεραπευτή από κάποιο φορέα σχετικά με την προσέγγιση την οποία εφαρμόζουν.

Αντίστοιχα, οι ψυχίατροι επιδεικνύουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ιατρού, με ειδικότητα στην ψυχιατρική και είναι εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό σύλλογο.

Εάν ζητάτε κάτι συγκεκριμένο πχ. διαχείριση στρες, είναι καλό να επιλέξετε ειδικό με τη συγκεκριμένη εξειδίκευση, διότι αυξάνει τις πιθανότητες να σας προσφέρει πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες.

   Δεύτερον και πέραν των τυπικών προσόντων, είναι σημαντική η δημιουργία μιας καλής συμβουλευτικής/θεραπευτικής σχέσης. Αυτό θα επιτευχθεί, όταν θα αισθανθείτε άνεση, κατανόηση και αποδοχή από τον ειδικό ώστε να είστε σε θέση να συζητήσετε και να διαχειριστείτε μαζί ό,τι σας απασχολεί.

 

 

Χρειάζομαι συμβουλευτική ή ψυχοθεραπεία?

 

    Η επιλογή συμβουλευτικής ή ψυχοθεραπείας εξαρτάται από τη φύση και την ένταση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε. Η επιλογή γίνεται σε συνεργασία με τον ειδικό, έπειτα από την έκφραση του  προβλήματος και τους επιθυμητούς στόχους.

    Είναι σημαντικό πριν την έναρξη της συμβουλευτικής ή ψυχοθεραπείας να επιθυμούμε την αλλαγή και να έχουμε κίνητρο για τη διαδικασία.

Η διαδικασία της συμβουλευτικής ή της ψυχοθεραπείας παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον που στηρίζεται στη σχέση εμπιστοσύνης, ώστε να συζητηθούν και να εκφραστούν όλες οι σκέψεις και τα συναισθήματα που μπλοκάρουν τη λειτουργικότητα. Δεν παρέχονται συγκεκριμένες λύσεις ή συμβουλές. Χρησιμοποιούνται τεχνικές και μέθοδοι ώστε να εντοπιστεί το πρόβλημα και να γίνει διαχειρίσιμο με τον καλύτερο δυνατό και συμβατό τρόπο για το άτομο.

 

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζεται να κάνω?

 

 

    Ο αριθμός των συναντήσεων ορίζεται εξαρχής στην περίπτωση των προγραμμάτων που προσφέρονται, τα οποία έχουν συγκεκριμένη δομή ως προς το περιεχόμενο και τη διάρκεια.

    Όσον αφορά στις συναντήσεις συμβουλευτικής ή ψυχοθεραπείας, δεν υπάρχει εξαρχής καθορισμένος αριθμός.

    Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το αρχικό αίτημα, τους στόχους που τίθενται, την αξιολόγηση της πορείας προς την επίτευξή τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αποφασίζονται από κοινού με τον ειδικό.


 

 Εκδήλωση Ενδιαφέροντος


Όνομα Μήνυμα
email
ΤηλέφωνοΕπικοινωνία
Τ. 211.2159.891
F. 211.0125.431
Ευξείνου Πόντου 147
Ν. Σμύρνη, 17123 Αθήνα